Sposób przygotowania:
Spaghetti warzywne z cukinią
Do głębokiej patelni, na rozgrzany olej wrzucić pokrojoną w drobną kostkę cebulę, podsmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię. Przykryć pokrywką i dusić. W 250ml wrzątku rozpuścić kostkę Knorr do makaronu i ryżu. Wlać do gotujących się warzyw. Dusić chwilę pod przykryciem. W tym czasie sparzyć pomidory, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Jak cukinia będzie miękka dorzucić pomidory i dusić jeszcze chwilę pod przykryciem, aż pomidory się całkiem rozpadną. Nadmierną wodę odparować. Gdy warzywa utworzą gęsty sos dodać starty na małych oczkach tarki parmezan, wymieszać i odstawić z ognia. Makaron ugotować w osolonej wodzie z odrobiną oliwy z oliwek, wyciągać bezpośrednio do sosu, wymieszać. Podawać gorące. SMACZNEGO