Sposób przygotowania:
Spaghetti warzywno-mięsne
Marchew i pietruszkę zalewamy zimna woda (tak aby tyko przykryła warzywa) i gotujemy z dodatkiem kostki rosołowej ok. 15 minut. Ugotowane warzywa wyjmujemy, a do wywaru dodajemy koncentrat oraz przecier i mieszamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Drobno posiekany czosnek łączymy z ziołami prowansalskimi i ucieramy w moździerzu. Następnie dodajemy go do sosu pomidorowego wszystko dokładnie mieszając. Mięso mielone przyprawiamy papryką , pieprzem oraz solą i dokładnie mieszamy. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę. Gdy zacznie się rumienić dodajemy pokrojone w plasterki ugotowane warzywa i jeszcze dusimy kilka minut. Zawartość przekładamy do miseczki, a na patelnię wrzucamy mięso. Smażymy do dużym ogniu nieustannie mieszając do pierwszych oznak zarumienienia. Usmażone przekładamy do warzyw, a na patelni na małym ogniu dusimy pokrojone w półplasterki pieczarki. Gdy zaczną puszczać wodę ogień zwiększamy, aby odparować soki. Po chwili do pieczarek dodajemy usmażone warzywa wraz z mięsem, a całość zalewamy sosem pomidorowym. Dusimy pod przykryciem 10-15 minut od czasu do czasu mieszając. Podajemy z ugotowanym makaronem, posypane startym serem i bazylią. Smacznego.