mlem

mlem

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

Książka Kucharska: Kuchnia śródziemnomorska z produktami Hortex

Spaghetti włoskie z warzywami i salami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jeśli brakuje Wam czasu na gotowanie,to proponuję włoskie danie.Warzywa Hortex podsmażamy, pozostałe składniki dokładamy, makaron w tym samym czasie gotujemy, do warzyw dodajemy, mieszamy, przyprawiamy, salami dokładamy i szybki, smaczny obiad mamy.

Spaghetti włoskie z warzywami i salami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Spaghetti włoskie z warzywami i salami

 

  • 150 g mieszanki włoskiej Hortex,
  • 100 g makaronu spaghetti,
  • 50 g mrożonego groszku Hortex,
  • 30 g kiełków soczewicy, fasoli mung, cieciorki,
  • 6 plastrów salami,
  • 4 pomidory suszone,
  • 2 łyżki czarnych oliwek w plasterkach,
  • 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego,
  • oliwa z oliwek do smażenia,
  • sól do smaku,
  • pieprz świeżo mielony do smaku.

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti włoskie z warzywami i salami
Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oliwy i podsmażamy na niej warzywa z mieszanki włoskiej Hortex razem z kiełkami. Następnie dodajemy pomidory suszone pokrojone w paski i oliwki. Warzywa doprawiamy sosem sojowym, solą i pieprzem. W tym samym czasie makaron gotujemy na al dente w lekko osolonej wodzie i odcedzamy. Do warzyw na patelni dodajemy groszek i gorący makaron. Całość mieszamy. Salami układamy na gorącej drugiej patelni, na kilka sek. żeby się podgrzały. Makaron z warzywami podajemy z salami. Smacznego!
Spaghetti włoskie z warzywami i salami
Spaghetti włoskie z warzywami i salami
Spaghetti włoskie z warzywami i salami