Sposób przygotowania:
Spaghetti z indykiem
Mięso należy doprawić do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą do mięsa mielonego. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek lub oleju i smażymy mięso, jednocześnie rozdzielając je na kawałeczki. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Można dodać łyżkę oleju, wtedy makaron się nie poskleja.
Pomidory wyjmujemy z puszki, kroimy je i przekładamy do garnka. Dodajemy do nich sól, pieprz, oregano i bazylię (ja dodałam dosyć sporo, ale to według uznania jak ktoś nie lubi tych przypraw można je ominąć). Doprowadzamy do zagotowania.
Do sosu dodajemy mięso i mieszamy. Na tależe układamy porcje makaronu i polewamy sosem.
Pomidory wyjmujemy z puszki, kroimy je i przekładamy do garnka. Dodajemy do nich sól, pieprz, oregano i bazylię (ja dodałam dosyć sporo, ale to według uznania jak ktoś nie lubi tych przypraw można je ominąć). Doprowadzamy do zagotowania.
Do sosu dodajemy mięso i mieszamy. Na tależe układamy porcje makaronu i polewamy sosem.