Sposób przygotowania:
Spaghetti z klopsikami
Ziemniaka kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości. Mięso wkładamy do rozdrabniacza, doprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy jajko. Cebulę kroimy i dodajemy do mięsa. Mieszamy. Pietruszkę siekamy i dodajemy do mięsa. Ziemniaki po ugotowaniu i odcedzeniu dodajemy po ostygnięciu do mięsa i mieszamy w rozdrabniaczu. Formujemy malutkie klopsiki i obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju, często obracając. Makaron gotujemy all dente. Na dużej patelni nagrzewamy odrobinę oleju, dodajemy czosnek i po chwili nalewamy przecier pomidorowy. Gotujemy chwilkę na małym ogniu. Doprawiamy przyprawą Specialite suszone pomidory z bazylią i czosnkiem. Dodajemy makaron. Mieszamy. Nakładamy na talerzyk i na to dajemy pulpeciki.
Babciagramolka
superbaba4
To też moja ulubiona przyprawa, drugą jest pieprz ziołowy w młynku
Natala1210
Pani zima