Sposób przygotowania:
Spaghetti z klopsikami wołowymi
Bułkę namoczyć w mleku odczekać trochę i połączyć z mięsem i papryką i przyprawami
uformować małe klopsiki.
sos; rozgrzać połowę masła dodać mąkę i podgrzewać ok 2 min ciągle mieszając, dodać bulion wymieszać i gotować 5 min dodać pomidory i przecier, kosteczkę bazyliową i cukier doprawić solą i pieprzem i gotować ok 20 min
Na patelni rozgrzać masło i olej i na średnim ogniu usmażyć klopsy na rumiany brązowy kolor.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać sosem.. zapiekać ok 20 min w 180 st
Ugotować makaron .. rozłożyć na talerzach dodać klopsy i sos .. przybrać bazylią lub natką pietruszki
uformować małe klopsiki.
sos; rozgrzać połowę masła dodać mąkę i podgrzewać ok 2 min ciągle mieszając, dodać bulion wymieszać i gotować 5 min dodać pomidory i przecier, kosteczkę bazyliową i cukier doprawić solą i pieprzem i gotować ok 20 min
Na patelni rozgrzać masło i olej i na średnim ogniu usmażyć klopsy na rumiany brązowy kolor.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać sosem.. zapiekać ok 20 min w 180 st
Ugotować makaron .. rozłożyć na talerzach dodać klopsy i sos .. przybrać bazylią lub natką pietruszki
caroline1983