Sposób przygotowania:
Spaghetti z krewetkami w sosie pomidorowym
Krewetki pozbawiamy główek, obieramy z pancerzyków, usuwamy jelitka.
Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Czosnek siekamy drobno.
Na patelni rozgrzewamy masło. Smażymy cebulę i paprykę do miękkości. Dodajemy czosnek i smażymy chwilkę, uważając, aby nie zbrązowiał. Dodajemy krewetki, smażymy chwilę z obu stron, aż zrobią się różowe. Dodajemy sól, pieprz, chili, słodką paprykę mieloną, pomidory z puszki,podgrzewamy kilka minut.
W międzyczasie gotujemy makaron. Odcedzamy go i łączymy z sosem.
Spaghetti rozkładamy na talerze i posypujemy startym parmezanem.
Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Czosnek siekamy drobno.
Na patelni rozgrzewamy masło. Smażymy cebulę i paprykę do miękkości. Dodajemy czosnek i smażymy chwilkę, uważając, aby nie zbrązowiał. Dodajemy krewetki, smażymy chwilę z obu stron, aż zrobią się różowe. Dodajemy sól, pieprz, chili, słodką paprykę mieloną, pomidory z puszki,podgrzewamy kilka minut.
W międzyczasie gotujemy makaron. Odcedzamy go i łączymy z sosem.
Spaghetti rozkładamy na talerze i posypujemy startym parmezanem.
danielek