Sposób przygotowania:
Spaghetti z kulkami indyczymi
makaron nalezy jak zwykle ugotować według przepisu na opakowaniu. Mięso przelożyc do miseczki, dodać żółtko, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i nieco bazylii - moze być suszona i moze być świeża. Z mięsa należy zrobić kuleczki - wielkośc taka, jak lubimy, ja z reguły nabieram na łyżeczkę od herbaty i z takiej ilości mięsa formuję kulkę wilgotnymi dłońmi, po czym obtaczam je w mące i smażę na rozgrzanym oleju. Kiedy kulki będą gotowe, zalewamy patelnię wodą i winem, zagotowujemy razem. Dodajemy zblenderowane razem cebule i paprykę, pomidory z puszki i przecier oraz podane przyprawy, jednakże radzę uważać z peperoncini, bo są diabelskie w smaku :) Wymieszać i dusić razem pod przykryciem około 10 minut. Makaron odcedzić, wyłożyć na talerz, posypać tartym parmezanem i polać sosem, wykładając na wierzch kilka mięsnych kulek.