Sposób przygotowania:
Spaghetti z kurczakiem i warzywami
Por umyć,osuszyć i pokroić w małą kostkę. Ostrą papryczkę pozbawić nasionek i pokroić w cienkie paseczki. Bazylię przesiekać. W dużym garnku lub rondlu rozgrzać oliwę i wrzucić por,bazylię i ostrą papryczkę. Podsmażać około 2 minuty. Szparagi obrać,umyć i pokroić na 1 cm kawałki. Paprykę i cukinię pokroić w średnią kostkę. Dodać do garnka,zalać szklanką wody i udusić do miękkości. W między czasie kurczaka umyć,osuszyć i pokroić w małą kostkę. Dodać około 1 łyżeczki przyprawy do kurczaka,wmieszać ją w mięso. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć mięso. Pomidory przelać do blendera i zmiksować. Gdy 3/4 płynu wyparuje z warzyw dodać mąkę i dobrze wymieszać. Wlać zmiksowane pomidory,dodać szklankę wody i zagotować. Łyżką cedzakową przełożyć usmażonego kurczaka,wymieszać. Doprawić do smaku solą,pieprzem, papryką. Dodać ocet i zamieszać.Zagotować. Zakręcić ogień i dodać startą na grubych oczkach fetę,zamieszać. Makarom ugotować do miękkości,przełożyć na talerz i polać sosem. Smacznego!