Sposób przygotowania:
Spaghetti z pulpecikami
.Mięso mielone wyrobić z jajkiem i bułką tartą na gładką zwięzłą masę.Z tak wyrobionego mięsa uformować małe pulpeciki.Smażyć je na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron,odłożyć w ciepłe miejsce.
Pomidory wyłożyć na patelnię,dodać przecier pomidorowy,odrobinę oleju,zmiażdżony czosnek oraz przyprawy-zioła prowansalskie,cukier,kurkumę,chilli sól i pieprz.Dusić na małym ogniu ok 15-20 min.Po tym czasie włożyć do sosu pulpeciki,wierch posypać startym żółtym serem i natką pietruszki.
Podawać z makaronem spaghetti
Pomidory wyłożyć na patelnię,dodać przecier pomidorowy,odrobinę oleju,zmiażdżony czosnek oraz przyprawy-zioła prowansalskie,cukier,kurkumę,chilli sól i pieprz.Dusić na małym ogniu ok 15-20 min.Po tym czasie włożyć do sosu pulpeciki,wierch posypać startym żółtym serem i natką pietruszki.
Podawać z makaronem spaghetti