Sposób przygotowania:
Spaghetti z pulpetami w sosie śmietanowy
Cebulę drobno posiekać i podsmażyć, aby zmiękła. Do miski włożyć mięso, dodać cebulę i posiekany drobno czosnek, białko, bułkę tartą. Całość dokładnie wymieszać. Z masy formować pulpety wielkości orzecha włoskiego, a następnie podsmażyć na patelni w dużej ilości oleju (smażyłam 2 partie). SOS: Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć na 3 łyżkach oleju ze smażenia pulpetów. Gdy cebula będzie miękka, dodać śmietankę i chwilę dusić. Dodać pulpety, doprawić sos do smaku solą i pieprzem i podgrzać je chwilę w sosie. Na koniec posypać ok. łyżeczką majeranku. Podawać z makaronem ugotowanym al dente. Oprószyć pietruszką.