ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Spaghetti z sosem bazyliowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wegetariańskie spaghetti dla każdego.

Spaghetti z sosem bazyliowym

Składniki:

Spaghetti z sosem bazyliowym

 

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti z sosem bazyliowym
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Cebule siekamy drobno, Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy, podsmażamy cebulę aż do miękkości. Jajka roztrzepujemy ze śmietaną, solimy i pieprzymy. Bazylię myjemy i siekamy drobno. Wrzucamy do cebuli, dusimy przez chwilę dolewając odrobinę wody i lekko soląc. Po chwili wlewamy śmietanę z jajkami, dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek. Doprowadzamy wszystko do wrzenia ciągle mieszając. Po około 5 minutach zdejmujemy gotowy sos z ognia, doprawiamy go w razie konieczności, i polewamy nim makaron ułożony na talerzach. Smacznego!