Sposób przygotowania:
Spaghetti z sosem i serem Chedar
Podsmażyć na złoto cebulę . Mięso rozdrobnić i smażyć mieszając aż się zrumieni . Wrzucić pokrojone pomidory i paprykę . Smażyć dalej .Zalać 1/2 litra wody. Dodać kostkę bulionową i dusić na małym gazie 45 minut . Nastawić wodę na makaron . Po 45 minutach gotowania sosu wrzucamy do osolonej wody makaron i gotujemy al dente . Sos doprawiamy koncentratem , cukrem , drobno pokrojoną bazylią , roztartym na miazgę czosnkiem , pieprzem , maggi .Dusić 5 minut .Doprawić do smaku . Podawać albo polewając ułożony na talerzu makaron sosem i posypany serem , albo wymieszać makaron z sosem i taki nakładać na talerz i posypywać serem. W obu wersjach dekorujemy świeżą bazylią .