Sposób przygotowania:
Spaghetti z sosem serowo-pieczarkowym
1) makaron ugotować dodając do wody łyżeczkę soli i łyżkę oleju 2) do rondelka nalać 200 ml wody, zagotować i rozpuścić 3 serki (roztrzepać za pomocą rózgi) 3) do szklanki nasypać zupkę Knorra, zalać 50 - 100 ml gorącej wody (aby była dosyć gęsta), dokładnie wymieszać i przelać przez sitko (aby pozbyć się grzanek) do rondelka z serkami i całość dokładnie wymieszać 4) zawartość rondelka z serkami doprawić wg uznania pieprzem, wegetą, czosnkiem i papryką 5) pokrojone pieczarki podsmażyć na masełku z pokrojoną cebulką i szynką, następnie doprawić pieprzem i solą oraz dosypać 2 łyżki posiekanej pietruszki 6) do lekko ostudzonego sosu z serków dolać śmietanki, zamieszać oraz dodać podsmażone pieczarki z szynką, cebulą i pietruszką; całość delikatnie wymieszać 7) makaron odcedzić i gorący wyłożyć na duże talerze, nałożyć na niego sos, posypać serem oraz przyozdobić resztą pietruszki :) Gorąco polecam, jest to naprawdę coś przepysznego!!! :P
Natala1210
Lady Marmolada