mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Spaghetti zapiekane z bekonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Łatwa, pyszna i aromatyczna potrawa.

Spaghetti zapiekane z bekonem

Składniki:

Spaghetti zapiekane z bekonem

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti zapiekane z bekonem
Spaghetti ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić, przelać zimną wodą, osączyć. Mozzarellę osączyć z zalewy, pokroić w plastry. Naczynie żaroodporne natłuścić. Makaron, plastry sera i bekonu ułożyć warstwami w naczyniu. Szalotki i czosnek obrać, pokroić w kostkę. Chilli umyć, usunąć pestki, pokroić w kosteczkę. Piekarnik rozgrzać do 180stopni. Na rozgrzanej oliwie zeszklić szalotki, czosnek i chilli. Wlać bulion i śmietanę, wymieszać, zagotować. Sos doprawić solą, pieprzem i gałką. Makaron równomiernie polać sosem, piec w piekarniku 30minut. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, posiekać. Posypać nią gotową zapiekankę.

Tagi:

sery ser