sumigra

sumigra

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Spaghettikowe grzyby

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Niezależnie czy grzyby są świeże (dopiero co uzbierane), czy zamarynowane, można je przygotować wg przepisu i od razu skonsumować :-)

Spaghettikowe grzyby

Składniki:

Spaghettikowe grzyby

 

  • 1,5 kg grzybów
  • 1,5 kg cebuli,
  • szklanka oleju
  • słoiczek sosu Spaghetti Łowicz
  • sól do smaku
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Spaghettikowe grzyby
Grzyby (najlepiej podgrzybki i maślaki - większe kapelusze) i cebulę pociąć w kostkę.Najpierw na patelnię wraz z olejem podsmażamy cebulkę, dodajemy sos spaghetti Łowicz. Zamieszać. Następnie dodajemy wszystkie grzyby. Dusimy 40minut ciągle mieszając. Doprawiamy przyprawami wg uznania. Gorące grzyby wlewamy do słoików, szczelnie zakręcamy. Nie muszą "odstać" jakiegoś czasu. Można je podawać już jak wystygnął. Powinno się je trzymać w chłodzie.Grzyby idealnie nadają się do spaghetti, bądź jako sos do ziemniaków. Można je także jeść "na sucho" - z chlebem :)Smacznego!

Tagi:

sosy grzyby