Niki

Niki

Szef Kuchni
[Przepisów: 65]

Specjalne kielbaski

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybkie i smaczne danie , swietne na kolacje.

Specjalne kielbaski

Składniki:

Specjalne kielbaski

 

  • 1 kg zielonych papryk
  • 1/2 kg kielbasy np. zwyklej, slaskiej
  • 2 szklanki swiezo startych dojrzalych pomidorow lub przecier
  • 2 drobno pokrojone cebule
  • 1/2 filizanki oliwy
  • sol,pieprz, szczypta cukru

Sposób przygotowania:

Specjalne kielbaski
Papyki myjemy i usuwamy gniazda, kroimy w plastry. Rozgrzewamy oliwe i dusimy cebulke, dodajemy papryki i dusimy jeszcze chwile. Nastepnie dodajemy kielbase pokrojana w grubsze plasterki,przyprawiamy i zalewamy pomidorami.DUSIMY POD POKRYWKA az sos zmniejszy sie o polowe.

Tagi:

kielbasa