Sposób przygotowania:
Sposob na zapiekanke makaronowa wg Wioli
Makaron ugotowac w osolonym wrzatku al dente. Odcedzic na sicie. Delikatnie ostudzic. Mieso mielone podsmazyc na patelni do czasu, az zacznie przypominac grudki. Do miesa dodac papryke ostra chili i granulowany czosnek. Wymieszac. Na oddzielnej patelni podsmazyc pieczarki, pokrojone w spore plasterki. Makaron przelozyc do naczynia zaroodpornego, wysmarowanego delikatnie tluszczem. Na makaron wylozyc mieso mielone, posypac czescia startego zoltego sera. Nastepnie ulozyc warstwe pieczarek i sparzone pomidory, bez skorki, pokrojone w kostke. Wszystko znow posypac niewielka iloscia sera zoltego. Calosc przykryc pozostalym makaronem i obficie posypac zoltym serem po wierzchu. Zapiekac w piekarniku ok.25 minut w temperaturze 170 stopni, do czasu az ser zacznie sie ladnie topic i nabierze zlotego koloru. Do zapiekanki podac ulubione wino i mamy juz pyszna kolacje:). SMACZNEGO!