Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Spring rolls z mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszna przekąska, prosta i bardzo szybka w przygotowaniu. Nadzieniem mogą być dowolne, ulubione przez nas składniki.

Spring rolls z mięsem mielonym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Spring rolls z mięsem mielonym

 

  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • 50 dkg mięsa mielonego wieprzowego
  • sól ziołowa do smaku
  • 1 szklanka rosołu drobiowego
  • 1 kostka mięsna
  • 10 arkuszy papieru ryżowego
  • sałata - wg uznania
  • 2 pomidory

Sposób przygotowania:

Spring rolls z mięsem mielonym
Połowę cebuli pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Cebulę i czosnek zeszklić na oleju. Dodać mięso i trochę soli ziołowej. Smażyć, co chwilę mieszając, aż mięso się zetnie. Do mięsa wlać rosół, dodać kostkę mięsną. Gotować bez przykrycia, aż płyn odparuje. Następnie mięso lekko zrumienić. Każdy krążek papieru ryżowego namoczyć w letniej wodzie, ułożyć na desce. Na środku każdego krążka ułożyć po kawałku sałaty, trochę mięsa, po dwa kawałki pomidora i kawałku cebuli. Dół papieru ryżowego złożyć do środka, następnie do środka złożyć oba boki i zwinąć ruloniki. Podawać z dowolnym sosem.
Spring rolls z mięsem mielonym
Pokrojona cebula i posiekany czosnek zeszklone na oleju.
Spring rolls z mięsem mielonym
Mięso mielone dodane razem z przyprawami do cebuli z czosnkiem.
Spring rolls z mięsem mielonym
Wszystkie składniki nadzienia ułożone na namoczonym papierze ryżowym.
Spring rolls z mięsem mielonym
Dól i boki papieru ryżowego składane do środka na nadzieniu.

Tagi:

mięso sałata