redakcja

redakcja

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 202]

Spring rolls z warzywami i kolendrą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Spring rolls z chrupiącymi warzywami podane z sosem sojowym ze świeżą kolendrą, imbirem i chilli.

Spring rolls z warzywami i kolendrą

Składniki:

Spring rolls z warzywami i kolendrą

 

  • Składniki dla 20 osób
  • 10 arkuszy papieru ryżowego
  • 2 awokado
  • 3 pomidory bez skóry
  • 2 ogórki
  • 2 oczyszczone zielone papryki
  • 1 opakowanie mieszanki sałat Fit&Easy Family
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • Sos
  • 100 ml sosu sojowego
  • 2 łyżki miodu pszczelego
  • 1 łyżka posiekanego, marynowanego imbiru
  • ½ łyżeczki drobno posiekanej papryczki chilli lub łyżeczka pasty sambal oelek
  • 1 mały pęczek posiekanej świeżej kolendry
  • Sok z 1 limonki
  • 2 łyżki prażonych ziaren sezamu
  • 100 g kiełków rzodkiewki

Sposób przygotowania:

Spring rolls z warzywami i kolendrą










Sposób przygotowania:

Papier ryżowy namoczyć. Wszystkie warzywa pokroić w duże słupki i ułożyć razem z sałatami na papierze ryżowym. Całość skropić lekko olejem sezamowym i zawinąć formując rulon.

Wszystkie składniki sosu dokładnie zmiksować blenderem i doprawić do smaku wedle uznania.

Przed podaniem spring rolls’y pokroić na porcje, skropić przygotowanym wcześniej sosem, posypać prażonymi ziarnami sezamu i udekorować pozostałymi sałatami.