Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Standardowy sernik

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

8 jaj utrzeć z cukrem , następnie dodać dwie łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej. Twaróg zmielić i stopniowo dodać do masy.

Standardowy sernik

Składniki:

Standardowy sernik

 

  • 1 ½ kg twarogu
  • 8 jaj
  • 1 ½ szklanki cukru , cukier waniliowy
  • 1kostka tłuszczu
  • Rodzynki
  • 2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej
  • Kasza manna

 

Sposób przygotowania:

Standardowy sernik
8 jaj utrzeć z cukrem , następnie dodać dwie łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej. Twaróg zmielić i stopniowo dodać do masy. Roztopiony letni tłuszcz dodawać do ciast wlewać go przy brzegu naczynia. Masę ucierać, można teraz dodać rodzynki i cukier waniliowy. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem blaszki i wysypanej kaszą manną. Wstawić do piekarnika na 50-60 min o temperaturze 180 st. C. Gotowe ciasto można polać polewą lub posypać cukrem pudrem.