Sposób przygotowania:
Stefcia z biszkoptami i herbatnikami
Nasze herbatniki wykładamy na spód blachy, koło siebie.
Mleko wlewamy do garnka , wsypujemy cukier i gotujemy z cukrem. Do gotującego mleka wsypujemy szklankę kaszy manny i dokładnie, energicznie mieszamy.
W razie gdy powstają grudki nasza masę z kaszy manny dajemy przez sitko. Wtedy masa jest gładziutka bez żadnych grudek.
Do ciepłej masy z kaszy dodajemy po łyżce margaryny lub masła cały czas miksując. Ciepłą masę -połowę- wykładamy na nasze herbatniki. Układamy teraz na masę okrągłe biszkopty i na biszkopty reszta masy.
Galaretke rozrabiamy w gorącej wodzie Dokładnie mieszamy żeby się dobrze rozpuściła.
Zostawiamy aby wystygła, schladzamy w lodówce- tak żeby pół zsiadła się- mieszamy łyżką i posypujemy naszą masę z kaszy manny.
Wstawiamy na kilka godzin do lodówki
Smacznego
Mleko wlewamy do garnka , wsypujemy cukier i gotujemy z cukrem. Do gotującego mleka wsypujemy szklankę kaszy manny i dokładnie, energicznie mieszamy.
W razie gdy powstają grudki nasza masę z kaszy manny dajemy przez sitko. Wtedy masa jest gładziutka bez żadnych grudek.
Do ciepłej masy z kaszy dodajemy po łyżce margaryny lub masła cały czas miksując. Ciepłą masę -połowę- wykładamy na nasze herbatniki. Układamy teraz na masę okrągłe biszkopty i na biszkopty reszta masy.
Galaretke rozrabiamy w gorącej wodzie Dokładnie mieszamy żeby się dobrze rozpuściła.
Zostawiamy aby wystygła, schladzamy w lodówce- tak żeby pół zsiadła się- mieszamy łyżką i posypujemy naszą masę z kaszy manny.
Wstawiamy na kilka godzin do lodówki
Smacznego