pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Stek blue cheese

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

stek wołowy z masłem wymieszanym z serem pleśniowym

Stek blue cheese Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Stek blue cheese

 

Sposób przygotowania:

Stek blue cheese
Udziec wołowy kroimy na 2 plastry grubości około 1,5 cm. Zamykamy w naczyniu próżniowym i trzymamy 2 dni w lodówce, aby mięso skruszało. Następnie wrzucamy na rozgrzaną patelnię grillową. Smażymy z dwóch stron po 8 minut na każdej stronie. Po przewróceniu, usmażoną stronę posypujemy pieprzem i solą. Usmażone steki przekładamy na talerzyk. Do małej miseczki wkładamy masło oraz ulubiony ser pleśniowy (ja dodałem fourme d'ambert). Mieszamy na jednolitą masę. Tak przygotowane masło nakładamy na stek. Smacznego.
Stek blue cheese
Wołowinę pokrojoną w plastry trzymam parę dni w naczyniu próżniowym aby mięso skurszało
Stek blue cheese
Skruszałe mięso smażymy na patelni grillowej
Stek blue cheese
W małej miseczce łączymy kawałek masła i taki sam kawałek sera pleśniowego
Stek blue cheese
Masło z serem energicznie mieszamy ze sobą

Tagi:

sery ser