Sposób przygotowania:
Stek marynowany w sosie rybnym z limonką i chilli
Przygotowujemy marynatę łącząc ze sobą sos rybny z sokiem z limonki i brązowym cukrem – mieszamy całość aż do rozpuszczenia się cukru.
Dodajemy wtedy posiekany drobno czosnek i papryczkę chilli i skórkę otartą z limonki. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy stek i marynujemy go minimum 30 minut.
Przed smażeniem stek odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru marynaty. Steka smażymy na rozgrzanej patelni grillowej po 3-5 minut z każdej strony w zależności od stopnia wysmażenia.
Po usmażeniu steka przekładamy na talerz lub deskę i odstawiamy na 5 minut.
Po tym czasie steka kroimy w plastry, serwujemy go z ryżem jaśminowym lub makaronem ryżowym i ulubioną surówką azjatycką, smacznego ; )
Dodajemy wtedy posiekany drobno czosnek i papryczkę chilli i skórkę otartą z limonki. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy stek i marynujemy go minimum 30 minut.
Przed smażeniem stek odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru marynaty. Steka smażymy na rozgrzanej patelni grillowej po 3-5 minut z każdej strony w zależności od stopnia wysmażenia.
Po usmażeniu steka przekładamy na talerz lub deskę i odstawiamy na 5 minut.
Po tym czasie steka kroimy w plastry, serwujemy go z ryżem jaśminowym lub makaronem ryżowym i ulubioną surówką azjatycką, smacznego ; )