zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Stek wieprzowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Bardzo smaczny stek wieprzowy

Stek wieprzowy

Składniki:

Stek wieprzowy

 

Sposób przygotowania:

Stek wieprzowy
Mięso pokroić wzdłuż włokiem na porcje, ściąć kawałki tłuszczu, rozbić tłuczkiem. Uformować owalne kotlety. Posypać przyprawami i mąką, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron, zdjąć z patelni. Pieczarki pokroić w grubsze plasterki i usmażyć na tłuszczu, na którym smażyło się mięso, dodać śmietanę, pokrojoną paprykę, chwilę poddusić, po czym dodać mięso, wlać wino, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać starty żółty ser, zapiec. Podawać z frytkami, kalafiorem i surówkami.

Tagi:

sery ser szynka