czarownica

czarownica

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 95]

Stek z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepadam za mięsem w takiej postaci.

Stek z cebulką

Składniki:

Stek z cebulką

 

  • 3 kawałki mięsa od szynki,każdy ok.15 dkg.
  • 3 cebule
  • szklanka mleka
  • 4 ząbki czosnku
  • vegeta,sól
  • mąka
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Stek z cebulką
Mięso mocno rozbić,do mleka wcisnąć czosnek i doprawić vegetą namoczyć w nim mięso i zostawić na 4 godziny.Cebule pokroić w paski usmażyć na oleju,doprawić solą,mięso wyciągnąć z mleka obtoczyć w mące smażyć na rozgrzanym oleju.Na mięso położyć usmażoną cebulę i gotowe.

Tagi:

mięso szynka