Sposób przygotowania:
Stek z poledwicy wołowej
Stek z poędwicy wołowej lo grubości min. 2,5 cm polewamy olejem, nie solimy, posypujemy pieprzem i kładziemy na wcześniej rozgrzaną na maksa patelnię z dużą ilościa oliwy, dodajemy do niej łyżkę masła. Stek średnio wysmażony jak na zdjęciu robimy w ten sposób, że smażymy 4 min na jednej stronie, potem zmniejszamy ogień i smażymy 3 minuty z drugiej, nie przewramy kolejny raz bo stwardnieje, wyjmujemy i dajemy 5-10 minut stekowi na dojście.....i teraz możemy posolić, można w tym czasie położyć na stek masełko czosnkowe, smacznego!
anullka7
Henia
x345
Henia
Nie jest to krytyka, ale złośliwe jedynkowanie.Jedynek nie stawia sie za swoje odczucia.Jednemu smakuje tak, drugiemu inaczej.Przyszedł pan ledwie na stron,e i od razu stawia kilkanaście 1.U nas takie postępowanie nazywane jest złośliwym jedynkowaniem i skutkuje wydaleniem ze strony.
x345
pamiętaj, że jest takie coś jak przekłamanie koloru w aparatach cyfrowych uzaleznione od wielu czynników. to jest przepis na stek srednio wysmazony i taki jest na zdjeciu.
justynak223
x345
bo taki jest średnio wysmażonym, widać nie znasz sie na stekach ;P
Henia
Nie, proszę pana, to nie jest średnio wysmażony stek.Doskonale widać na tym dosyć marnym zdjęciu, że jest to stek KRWISTY, prawie surowy.
justynak223
dobrze że ty się znasz ale bez przypraw steku nie widziałam
Papaja
x345
solimy już po usmażeniu, nie wcześniej
x345
Babciagramolka
Przepraszam Lechu007 a jak robiłeś przed wstawieniem przepisu to nie próbowałeś ? Bo to Twoje konto tyle że imię zmieniłeś .
Pani zima
Henia
Pewnie, jak podajesz przepis, tak przyrządzasz.
mania
Henia
Maniu, delikatniej, toż to strona kulinarna! powiedzmy, że wygląda to jak to, co zostaje ze zjedzonego tegoż steka przez depplbuahahaha
mania
:)))