Stek z poledwicy wołowej

  • 18
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 8

Stek z Polędwicy wołowej...

Stek z poledwicy wołowej

Składniki:

Stek z poledwicy wołowej

 

Sposób przygotowania:

Stek z poledwicy wołowej
Stek z poędwicy wołowej lo grubości min. 2,5 cm polewamy olejem, nie solimy, posypujemy pieprzem i kładziemy na wcześniej rozgrzaną na maksa patelnię z dużą ilościa oliwy, dodajemy do niej łyżkę masła. Stek średnio wysmażony jak na zdjęciu robimy w ten sposób, że smażymy 4 min na jednej stronie, potem zmniejszamy ogień i smażymy 3 minuty z drugiej, nie przewramy kolejny raz bo stwardnieje, wyjmujemy i dajemy 5-10 minut stekowi na dojście.....i teraz możemy posolić,  można w tym czasie położyć na stek masełko czosnkowe, smacznego!





Tagi:

polędwicy