Sposób przygotowania:
Steki z kurczaka z sosem czereśniowym
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Mięso kroimy na 2 steki. Wino mieszamy z rozgniecionym czosnkiem i połową oliwy. Dodajemy tabasco , tymianek oraz sól i pieprz. Przygotowaną marynatą zalewamy mięso i odstawiamy do lodówki. ( im dłużej w lodówce , tym później smak będzie intensywniejszy ). Po wyciągnięciu z lodówki mięso odsączamy z marynaty ( nie wylewamy jej ) i delikatnie obsmażamy z 2 stron na oliwie. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy ok. 10 minut / 200C. Zmniejszamy temperaturę do 170C , odwracamy mięso i polewamy pozostałą marynatą. Dodajemy wydrylowane wcześniej czereśnie i pieczemy ok. 10-20 minut , polewając co jakiś czas marynatą. Zajadamy gorące!