Sposób przygotowania:
Steki z łososia w cytrynowym chili
Zrobić marynatę z 2 łyżek oleju , soku z cytryny, Sosu chili z cytryną i 1/2 łyżeczki pieprzu .
Steki ułożyć w wąskim pojemniku. Zalać marynatą i zostawić na 1 godzinę w lodówce . Wyjąć i osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi .
Na patelni rozgrzać olej z masłem . Steki posolić i posypać pieprzem . Oprószyć mąką i smażyć na rumiano z obu stron .
Podałam z ryżem gotowanym na bulionie warzywnym ( z kostki ) ze szczyptą kurkumy i surówka z kapusty pekińskiej.
Steki ułożyć w wąskim pojemniku. Zalać marynatą i zostawić na 1 godzinę w lodówce . Wyjąć i osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi .
Na patelni rozgrzać olej z masłem . Steki posolić i posypać pieprzem . Oprószyć mąką i smażyć na rumiano z obu stron .
Podałam z ryżem gotowanym na bulionie warzywnym ( z kostki ) ze szczyptą kurkumy i surówka z kapusty pekińskiej.
dusia30
msewka
Babciagramolka
Uważaj z tym sosem - bo on wcale nie jest taki pikantny- raczej słodkawo - cytrynowo- pikantny ( właśnie w takiej kolejności )
msewka
Faktycznie,sos jest bardziej słodki niż pikantny.Dziękuję za podpowiedź.