pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Steki ze schabu dzikowego z masłem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Steki ze schabu dzikowego z masłem zielono pieprzowym

Steki ze schabu dzikowego z masłem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Steki ze schabu dzikowego z masłem

 

Sposób przygotowania:

Steki ze schabu dzikowego z masłem
Ze schabu dzika wykrajamy plastry grubości około 1 cm. Wycinamy wszelkie niedoskonałości. Rozgrzewamy patelnię grillową posmarowaną olejem. Układamy plasterki dziczyzny oprószone solą. Smażymy po 3 minuty z każdej strony. Zielony pieprz marnowany bez zalewy przekładamy do moździerza. Ubijamy na miazgę. Łączymy z masłem. Dokładnie mieszamy. Na gorące, usmażone steki kładziemy przygotowane masło. Smacznego.
Steki ze schabu dzikowego z masłem
ZE schabu wykrajamy kilka steków odpowiedniej grubości
Steki ze schabu dzikowego z masłem
Steki smażymy na patelni grillowej z dwóch stron
Steki ze schabu dzikowego z masłem
Po kilku minutach smażenia steki będą gotowe
Steki ze schabu dzikowego z masłem
ROzgnieciony pieprze zielony marynowany łączymy z masłem

Tagi:

schab