paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Stonoga dla dzieci

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna parówka smażona w cieście szpinakowym, pokrojona na plasterki i ułożona na kształt stonogi. Idealna przekąska na ciepło dla najmłodszych.

Stonoga dla dzieci Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Stonoga dla dzieci

 

Sposób przygotowania:

Stonoga dla dzieci
Do miski wbić jajko dodać mleko i szpinak zmiksować na jednolitą masę. Dodać mąkę i sól wymieszać na ciasto bez grudek.Do ciasta włożyć parówkę i pokryć ją ciastem z każdej strony. Wyłożyć na rozgrzaną patelnie i usmażyć. Po usmażeniu pokroić na plasterki i ułożyć na talerzyku. Na jednym plasterku ketchupem zrobić oczka i uśmiech. Podawać na ciepło. 
Stonoga dla dzieci
Do ciasta włożyć parówkę i pokryć ją ciastem z każdej strony.
Stonoga dla dzieci
Wyłożyć na rozgrzaną patelnie i usmażyć.