Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Stożki drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciekawa propozycja przygotowania ulubionego przeze mnie mięsa drobiowego.

Stożki drobiowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Stożki drobiowe

 

  • Piersi z kurczaka - 2 pojedyncze
  • Pomidorki koktajlowe - kilka sztuk
  • Starty żółty ser - 2 garście
  • sól, pieprz do smaku
  • Olej do smażenia- 2 łyżki
  • Przyprawa do sałatek z kwiatkami - 2 szczypty ( opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

Stożki drobiowe
Mięso płuczemy, usuwamy zbędne błony. Nacinamy wzdłuż "otwieramy" i rozklepujemy na cienkie kotlety. Przyprawiamy solą pieprzem i przyprawą do sałatek - opcjonalnie, Po prostu uwielbiam ją i dodaję niemal do wszystkiego;) Pomidorki płuczemy usuwamy szypułki. Układamy na środku mięsa, obsypujemy starym serem. Zamykamy pierś zabiegając brzegi mięsa do góry i spinamy wykałaczką. Obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony, następnie przykrywamy i pieczemy po przykryciem około 20 minut.
Stożki drobiowe
Mięso w przekroju