Sposób przygotowania:
Stroganow
Mięso pokroić w paseczki 1x5cm. Posolić i popieprzyć.Otoczyć w mące i obsmażyć na złoto. Obraną cebulę pokroić w talarki i podsmażyć na łyżce masła.Dodać przecier, cukier i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę przesmażyć.Połączyć z cebula w przecierze, wlać bulionetki rozpuszczone w 2 szklankach wrzątku.Dusić ok 30 min.Zaprawić śmietaną i papryką w proszku.Ew. dosolić i popieprzyć.
x345
justynak223
Skoro taki jesteś znawca gotowania to dodaj swoją wersję strogonowa ciekawe jak ty robisz, wtedy będziemy mogli porównać
magdafer
luna19
Henia
Dziękuję za wsparcie,ale wiesz,że najmniej tu chodzi o stroganowa? Ten pan rozśmieszył mnie do łez swoimi 2. Myślał,że na mnie robi wrażenie jakakolwiek kokolwiek ocena włącznie z jedynkami?!Oj, naiwny, naiwny, naiwny....
robertjankopp
Pani Heniu a dodaj jeszcze czubatą łyżkę musztardy a na końcu 100ml wytrawnego białego wina Niebo w Gębie jak mówią;)
robertjankopp
kwiatula