Sposób przygotowania:
Strogonow 2
Polędwicę wołową dokładnie oczyścić, a następnie pokroić w niewielkie paski. Wycisnąć sok z jednej cytryny i polać nm pokrojoną polędwicę. Mięso obsypać również mąką. Cebule obrać, przemyć zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić w drobną kostkę. Pieczarki obrać, oczyścić i pokroić w plasterki. Na rozgrzanym oleju przysmażyć pokrojone cebule oraz pokrojone pieczarki. Na rozgrzanym oleju podsmażyć również pokrojone mięso. Papryki umyć, oczyścić z gniazd ziarenek, które znajdują się w środku, a następnie pokroić w paseczki. na rozgrzanym oleju podsmażyć paprykę czerwoną i chwilę poddusić. Wszystkie składniki wymieszać razem, a następnie doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą, papryką słodką.Dodać do tego przecier pomidorowy oraz śmietanę i wszystko razem dokładnie wymieszać.
dominika343
zawsze szukam przepisów mojej mamie jak chce coś ugotować a nie umie
dominika343