Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Strogonow z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Strogonow drobiowy jest to szybkie i pyszne danie jednogarnkowe. Niektórzy nie lubią mięsa gotowanego z rosołu więc mój strogonow jest wspaniałym rozwiązaniem na jego wykorzystanie .

Strogonow z kurczaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Strogonow z kurczaka

 

  • 1/2 kg mięsa z rosołu
  • 1/2 kg pieczarek
  • 1 papryka czerwona, żółta
  • 2 cebule
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki mielonej
  • 3 łyżki mąki
  • 1 łyżka masła
  • 1,5 litra bulionu
  • olej
  • sól
  • peiprz

Sposób przygotowania:

Strogonow z kurczaka
Cebulę obieramy , siekamy i smażymy na oleju. Mięso z rosołu kroimy w paseczki.Paprykę myjemy , usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy kroimy na plasterki i smażymy na maśle. Następnie dodajemy paprykę i smażymy razem chwilę. Do warzyw dodajemy mięso, zeszkloną cebulkę zalewamy bulionem zagotowujemy. Następnie dodajemy przecier pomidorowy , przyprawy i mieszamy. Na końcu zagęszczamy mąką.
Strogonow z kurczaka
Pieczarki obieramy kroimy na plasterki i smażymy na maśle
Strogonow z kurczaka
Paprykę myjemy , usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę i dodajemy do pieczarek
Strogonow z kurczaka
Do warzyw dodajemy mięso, zeszkloną cebulkę zalewamy bulionem zagotowujemy
Strogonow z kurczaka
Następnie dodajemy przecier pomidorowy , przyprawy i mieszamy. Na końcu zagęszczamy mąką.

Tagi:

mięso