Sposób przygotowania:
Strucla drożdżowa z marmoladą
Drożdże rozetrzeć z 1 łyżeczką cukru. Do naczynia wlać ciepłe mleko, roztarte drożdże i dwie łyżki mąki, wymieszać, odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem, dodać do wyrośniętego rozczynu, wsypać resztę mąki, sól i ubitą pianę z białka. Dokładnie wyrobić ciasto. Pod koniec dodać podgrzane masło i wyrabiać ciasto aż do wchłonięcia tłuszczu. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Następnie ciasto rozwałkować na prostokąt, rozsmarować marmoladę i zwinąć w rulon. Ciasto włożyć do formy posmarowanej tłuszczem i pozostawić do wyrośnięcia. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec na złoty kolor w temp 180 stopni.