Sposób przygotowania:
Strucla serowa
Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku z łyżeczką cukru, chwilę odczekujemy, a następnie dodajemy cukier, jajka, mąkę i masło. Wszystko razem mieszamy, a następnie wyrabiamy ręką. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę, żeby wyrosło.
Ser ucieramy z masłem, żółtkiem i cukrem białym i waniliowym. Do masy możemy dodać kilka kropel ulubionego aromatu lub rodzynki.
Ciasto rozwałkowujemy na prostokąt, połowę smarujemy masą serową, a następnie składamy na pół. Ciasto po wierzchu smarujemy po wierzchu rozmąconym jajkiem, a następnie posypujemy kruszonką powstałą z utarcia cukru z masłem.
Piekarnik z termo obiegiem nagrzewamy do 180st. Pieczemy około 1 godziny.
Ser ucieramy z masłem, żółtkiem i cukrem białym i waniliowym. Do masy możemy dodać kilka kropel ulubionego aromatu lub rodzynki.
Ciasto rozwałkowujemy na prostokąt, połowę smarujemy masą serową, a następnie składamy na pół. Ciasto po wierzchu smarujemy po wierzchu rozmąconym jajkiem, a następnie posypujemy kruszonką powstałą z utarcia cukru z masłem.
Piekarnik z termo obiegiem nagrzewamy do 180st. Pieczemy około 1 godziny.
Sarenka
msewka