Sposób przygotowania:
Strucla serowa z makiem
Ciasto;Do mąki dodać żółtko,sól,2łyżki oleju i 1\2szkl.letniej wody,zagnieść,posmarować resztą oleju i odstawić na 1 godz.
Owoce rozmrozić,osączyć.Jajka ubić z cukrem,wymieszać z twarogiem,proszkiem budyniowym i masą makową.Ciasto cienko rozwałkować,przenieść na ściereczkę.pod spód wsuń odwróconą do góry dnem miskę i rozciągnij rękoma ciasto zaczynając od środka.Placek posmarować roztopionym masłem,posypać tartą bułką,rozsmarować serowo-makowe nadzienie,rozłożyć owoce i zwinąć.Struclę ułożyć na wyłożonej pergaminem blaszce i piec ok.45min.w 200"C.
Owoce rozmrozić,osączyć.Jajka ubić z cukrem,wymieszać z twarogiem,proszkiem budyniowym i masą makową.Ciasto cienko rozwałkować,przenieść na ściereczkę.pod spód wsuń odwróconą do góry dnem miskę i rozciągnij rękoma ciasto zaczynając od środka.Placek posmarować roztopionym masłem,posypać tartą bułką,rozsmarować serowo-makowe nadzienie,rozłożyć owoce i zwinąć.Struclę ułożyć na wyłożonej pergaminem blaszce i piec ok.45min.w 200"C.
misia53
Anula