carmen1051

carmen1051

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 115]

Strucla z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo smaczne i szybkie ciastko.

Strucla z jabłkami

Składniki:

Strucla z jabłkami

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 0,5 kg jabłek
  • 1 łyżeczka masła
  • 4-5 łyżeczek cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Strucla z jabłkami
Ciasto rozkładamy na blaszce. Jabłka obieramy, kroimy na tarce w cienkie plastry. Tak starte jabłka rozkładamy na cieście francuskim. Na jabłkach rozsmarowujemy masełko, po czym zawijamy całość w ciasny rulon tak aby jabłka nie wydostały sie z ciasta. Na wierzchu posypujemy ciasto cukrem waniliowym. Tak przygotowane ciasto pieczemy ok 30 minut w temperaturze 180c.