wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Strudel jarzynowy z pierzynką ziołową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Na obiad nie zawsze musi być danie z mięsem.

Strudel jarzynowy z pierzynką ziołową

Składniki:

Strudel jarzynowy z pierzynką ziołową

 

Sposób przygotowania:

Strudel jarzynowy z pierzynką ziołową
Z mąki, białek, wody i soli zagnieść ciasto. Wyrabiać tak długo, aż na powierzchni pokażą się pęcherzyki powietrza. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce . Ciasto rozwałkować, ułożyć na oprószonej mąką ściereczce i rozciągać, aż będzie bardzo cienkie. Grubsze brzegi odciąć i  zostawić placek do przeschnięcia. Warzywa obrać, pokroić w kostkę i ugotować. Wywar  zachować. Liście szpinaku i groszek obgotować 5 minut. Warzywa posolić. Z margaryny, mąki, wywaru i śmietanki przygotować beszamel. Na cieście ułożyć warzywa zalać je beszamelem i zwinąć. Posmarować strudel masłem i piec około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Tagi:

szpinak ciasto