kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

strudel w zupie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pyszne i ta zupka cebulowa ;)

strudel w zupie

Składniki:

strudel w zupie

 

Sposób przygotowania:

strudel w zupie
z podanych składników zagniatamy ciasto nieco twardsze niż na pierogi. pozostawiamy by odleżało ok pól godziny.
podane składniki na nadzienie musimy ze sobą dokładnie wymieszać.
ciasto należny rozwałkować pokropić roztopionym masłem a nadzienie nałożyć na polowe ciasta.
ciasto zwinąć w wąską roladę i pokroić na porcje ok 8 cm.
w osobnym naczyniu smażymy drobno posiekaną cebulę dodajemy do niej paprykę i przyprawy. i zalewamy litrem wody. przyprawiamy. gdy zupa zacznie się gotować wkładamy do niej strudle i gotujemy ok 15 minut. na koniec dodajemy śmietanę.