Sposób przygotowania:
strudel w zupie
z podanych składników zagniatamy ciasto nieco twardsze niż na pierogi. pozostawiamy by odleżało ok pól godziny.
podane składniki na nadzienie musimy ze sobą dokładnie wymieszać.
ciasto należny rozwałkować pokropić roztopionym masłem a nadzienie nałożyć na polowe ciasta.
ciasto zwinąć w wąską roladę i pokroić na porcje ok 8 cm.
w osobnym naczyniu smażymy drobno posiekaną cebulę dodajemy do niej paprykę i przyprawy. i zalewamy litrem wody. przyprawiamy. gdy zupa zacznie się gotować wkładamy do niej strudle i gotujemy ok 15 minut. na koniec dodajemy śmietanę.
podane składniki na nadzienie musimy ze sobą dokładnie wymieszać.
ciasto należny rozwałkować pokropić roztopionym masłem a nadzienie nałożyć na polowe ciasta.
ciasto zwinąć w wąską roladę i pokroić na porcje ok 8 cm.
w osobnym naczyniu smażymy drobno posiekaną cebulę dodajemy do niej paprykę i przyprawy. i zalewamy litrem wody. przyprawiamy. gdy zupa zacznie się gotować wkładamy do niej strudle i gotujemy ok 15 minut. na koniec dodajemy śmietanę.