tomasz1988

tomasz1988

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Strudel wołowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo prosty przepis na strudel wołowy

Strudel wołowy

Składniki:

Strudel wołowy

 

Sposób przygotowania:

Strudel wołowy
Mięso wyżyłować, sparzyć przegotowanym octem i zbić jak najcieniej , posypać solą i oprószyć pieprzem, pokryć plasterkami słoniny. Cebule posiekać i podsmażyć z łyżką tłuszczu, domieszać tartej bułki, aby powstała jednolita masa i masą tą obłożyć mięso, zwinąć je i owiązać cienkim sznurkiem. Do brytfanny wlożyć łyżkę tłuszczu, owiązany strudel i polać go łyżką stopionego gorącego tłuszczu, wstawić do ogrzanego piekarnika i upiec. gdy mięso się zarumieni w razie potrzeby podlać trochę wody. Upieczony strudel wyłożyć na półmisek. Do brytfanny dolac trochę rosołu, wymieszać, doprawić sola , zagotować, częściowo odtłuścić i otrzymany sos podać w sosjerce razem ze strudlem.

Tagi:

mięso tarta