wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Strudel z kapustą włoską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Strudel z kapustą znakomicie zastąpi nam ziemniaki.

Strudel z kapustą włoską

Składniki:

Strudel z kapustą włoską

 

Sposób przygotowania:

Strudel z kapustą włoską
Z mąki, białek, wody i soli zagniatamy ciasto do ukazania się pęcherzyków powietrza, następnie odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce ale nie do lodówki.  Ciasto rozwałkować, ułożyć na oprószonej mąką ściereczce i rozciągnąć palcami, aż będzie cienkie. Pokrojoną w kostkę cebulę poddusić na tłuszczu. Kapustę pokroić w cienkie paseczki i krótko obgotować we wrzącej wodzie. Osączyć, połączyć z cebulą i śmietaną. Wymieszać z mąką, posiekaną natką pietruszki i przyprawami. Ciasto lużno posmarować farszem i zwinąć. Strudel piec 30 minut w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku.

Tagi:

ciasto kapusta