jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Strudel z winogronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Strudel już gotowy posypujemy cukrem pudrem. Winogrono możemy zastąpić innymi owocami: malinami, truskawkami itp.

Strudel z winogronem

Składniki:

Strudel z winogronem

 

 

Sposób przygotowania:

Strudel z winogronem
Mąkę mieszamy z octem, olejem, wodą. Zagniatamy ciasto i odkładamy do chłodu na 30 minut. Następnie ciasto należy rozwałkować na cienki placek, posmarować masą serową i zwinąć w roladę. Strudel pieczemy 180°C przez około 50 minut. Masa serowa: Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy stopniowo żółtka a następnie ser i śmietanę. Masę serową mieszamy z ubitymi oddzielnie białkami. Do całości dokładamy winogrono.