Sposób przygotowania:
Studencki obiadek- udko na smażonych ziemniakach
Udka gotujemy w osolonej wodzie lub na parze. Kiedy będą miękkie wyciągamy je z wywaru i wkładamy do zimnej wody. Następnie osuszamy i doprawiamy przyprawą do kurczaka.
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu kroimy w dużą kostkę. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Podsmażamy na klarowanym maśle. Dodajemy pokrojone ziemniaki- smażymy razem.
Jajka wbijamy do miski solimy i mieszamy. Wlewamy do ziemniaków. Mieszamy - chwile smażymy.
Udka obsmażamy z obu stron na oleju. Nakładamy ziemniaczki na nie układamy udko. Podajemy z ogórkiem kiszonym.
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu kroimy w dużą kostkę. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Podsmażamy na klarowanym maśle. Dodajemy pokrojone ziemniaki- smażymy razem.
Jajka wbijamy do miski solimy i mieszamy. Wlewamy do ziemniaków. Mieszamy - chwile smażymy.
Udka obsmażamy z obu stron na oleju. Nakładamy ziemniaczki na nie układamy udko. Podajemy z ogórkiem kiszonym.