Sposób przygotowania:
Styropian 6
Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto szybko zagniatam i dzielę na 2 równe części. Jedną część owijam w folię spożywczą i wkładam do zamrażarki na 1 godzinę (lub całą noc), a drugą część wałkuję i wykładam nią spód formy o wymiarach 23 cm na 37 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto smaruję równomiernie dżemem. Masa serowa: Białka ubijam na sztywno ze szczyptą soli i cukrami. Do dużej miski przekładam gęstą śmietanę, wiórki kokosowe, proszek budyniowy, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia oraz pianę z białek. Całość delikatnie mieszam za pomocą łyżki. Masę serową wykładam na ciasto posmarowane dżemem, wyrównuję łyżką. Na wierzch ścieram drugą część zamrożonego ciasta na tarce na dużych oczkach. Piekę ciasto w piecu nagrzanym do temperatury 180*C przez około 1 godzinę.
monikaT83