Sposób przygotowania:
Styropian- ciasto
Makę łączymy z proszkiem do pieczenia i siekamy z margaryną,dodajemy cukier, cukier waniliowy, żółtka. Zagniatamy. Połowę ciasta wałkujemy i rozkładamy na wysmarowanej tłuszczem blasze, reszte zawijamy w folię i wkładamy do zamrażarki. Śmietanę miksujemy z cukrem pudrem, łyżką mąki ziemniaczanej, budyniem i proszkiem do pieczenia, dodajemy wiórki kokosowe. Lekko mieszamy ( łyżką lub na wolnych obrotach ), aby piana nie opadła. Masę wylewamy na ciasto. Ścieramy na grubych oczkaczkach tarki pozostałą część ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 - 180 stopni, i pieczemy przez godzinę. Po upieczeniu, ostudzeniu możemy posypać ciasto cukrem pudrem. Możemy je różnie podać, dodając do masy np. pokrojone brzoskwinie lub inne owoce, ew.warstwę dżemu między ciasto a masę śmietanową. - Smacznego -