Sposób przygotowania:
Suflet
Żółtka oddzielić od białek.
Żółtka ubić ze śmietaną, przyprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową, a na koniec dodać starty na tarce o małych oczkach ser żółty i wymieszać.
Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli i połączyć z masą serową.
Formę wysmarować tłuszczem, obsypać bułką tartą i wylać na nią przygotowaną masę jajeczną.
Piec około 30-40 minut do zrumienienia w temperaturze 180 C.
Żółtka ubić ze śmietaną, przyprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową, a na koniec dodać starty na tarce o małych oczkach ser żółty i wymieszać.
Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli i połączyć z masą serową.
Formę wysmarować tłuszczem, obsypać bułką tartą i wylać na nią przygotowaną masę jajeczną.
Piec około 30-40 minut do zrumienienia w temperaturze 180 C.