marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Suflet czekoladowy z lodami.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej i ostudzić.Ubić pianę z białek,żółtka dodać do masy,połączyć całość,wlać do foremek.Zapiekać.

Suflet czekoladowy z lodami.

Składniki:

Suflet czekoladowy z lodami.

 

  • Lody Carte do`r wanilia-(300 g.),
  • 200 g.ciemnej czekolady,
  • 6 jaj,
  • 20 dag.masła,
  • 60 g.cukru,
  • 30 dag.obranych pistacji,
  • listki świeżej melisy do dekoracji.

Sposób przygotowania:

Suflet czekoladowy z lodami.
Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej.Rozgrzać piekarnik do 200 st.C.Ubić pianę z cukru i białek,a żółtka wymieszać z roztopioną masą czekoladową,połączyć z pianą i wy-
-mieszać.Masę wlać do silikonowych foremek i piec ok.9 min..Delikatnie wyjąć z foremek i podawać z lodami waniliowymi
udekorować listkami świeżej melisy i posiekanymi pistacjami.

Tagi:

lody czekolada